Składniki na babeczki:

  • 2 jajka,
  • 4 łyżki cukru,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1/2 szklanki mleka.

Jajka należy ubić z cukrem, dodać olej, mleko, a na końcu  mąkę. Ciasto przełożyć do foremek na babeczki, piec 12 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Do dekoracji przygotować lukier z cukru pudru i wody. Polać upieczone, ostudzone babeczki lukrem i posypać ozdobami jakie macie w domu 🙂  Smacznego!

 

Na szarym blacie kuchennym znajdują się upieczone babeczki. Wokół nich przygotowane są produkty do dekoracji typu lukier, kolorowa posypka, ozdobne gwiazdki.

 

Na białym talerzu widnieją trzy upieczone babeczki. Pierwsza ozdobiona jest zielonymi kuleczkami z lukru, a w środek babeczki wbite jest złote ozdobne jajeczko. Druga babeczka ozdobiona jest biało-żółto-różowymi piankami. Trzecia babeczka ozdobiona jest żółto-biało-zielonymi kuleczkami oraz białymi i żółtymi lukrowanymi motylkami.