Jadłospis 17.11.2025- 21.11.2025r

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

17.11.2025

I Śniadanie

  • Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • polędwica drobiowa (20g),
  • papryka, (15g),
  • posypka z prażonego sezamu,
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

II Śniadanie


  • Bułka razowa (gluten) z kabanosem drobiowym (20g)
  • Herbata malinowa (200ml)
    .

Obiad


  • Zupa krupnik (seler ,gluten) (250ml) ,
  • ziemniaki (130g),
  • pierś z kurczaka w panierce (gluten) (60g),
  • surówka z kapusty pekińskiej, marchewki  z jogurtem(80g),
  • sok 100% jabłko-gruszka (200ml).

18.11.2025

I Śniadanie


  • Chleb żytni  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • pasztet pieczony(20g),
  • rzodkiewka,
  • rukola (15g),
  • szczypiorek,
  • herbata truskawkowa (200ml)

II Śniadanie


  • Talerzyk owocowy
    (melon, mandarynka)

Obiad


  • krem z brokułów (mleko gluten) (250ml),
  • spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (150g) (gluten),
  • kalarepka do chrupania (30g),
  • sok 100% jabłkowy (200ml).

19.11.2025

Zielony Dzień 

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi(mleko),
  • Chleb żytni  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • serek mozzarella (20g),
  • pomidorki koktajlowe (15g),
  • szczypiorek,
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Rogal maślany
  • ½ banana
    .

Obiad


  • Zupa ogórkowa z ryżem (seler mleko) (250ml),
  • kluski leniwe (mleko, jajka) (60g),
  • sok 100% jabłko-wiśnia (200ml).

20.11.2025

I Śniadanie


  • Chleb kukurydziany i graham  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • kiełbasa krakowska sucha (20g),
  • ogórek zielony (15g),
  • szczypiorek (3g),
  • herbata miętowa (200ml).

II Śniadanie


  • Kefir borówkowo-bananowy (mleko) (150g),
  • Biszkopty (gluten).

Obiad


  • Zupa grysikowa  (seler mleko) (250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • ryba miruna w panierce (ryba jaja gluten) (60g),
  • surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek (80g),
  • sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).

21.11.2025

I Śniadanie


 

  • Chleb żytni  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • ser żółty (mleko) (20g),
  • pomidory(15g),
  • szczypiorek,
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Tapioka z musem malinowym.

Obiad


  • Zupa fasolowa z ziemniakami (seler mleko) (250ml),
  • ryż (gluten),
  • pulpety w sosie pomidorowym,
  • kalafior na parze,
  • sok 100% jabłko-arbuz .