Jadłospis 09.06.2025 r. – 13.06.2025 r.
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
09.06.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (mleko) (250m),
- chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- wędlina drobiowa (20g),
- ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego słonecznika,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Arbuz,
- wafle ryżowe.
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml) (seler, śmietana z mleka),
- naleśniki z serem (mleko) i polewą truskawkową (50g),
- woda z sokiem malinowym (200ml).
10.06.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasta z makreli (ryba, mleko) (20g),
- rzodkiewka (15g), szczypiorek (3g),
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Kefir jagodowy (mleko) – wyrób własny.
Obiad
- Zupa ryżowa (seler) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- kotlet schabowy (gluten, jajka) (60g),
- marchewka w słupki (80g),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
11.06.2025
I Śniadanie
- Stół szwedzki,
- pieczywo mieszane (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- serek topiony (mleko),
- schab pieczony (15g),
- dżem niskosłodzony truskawkowy (15g),
- papryka (20g),
- szczypiorek (3g),
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Bułka kajzerka z masłem (mleko) i pomidorkami koktajlowymi,
- herbata malinowa (200ml).
Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (mleko, seler) (250ml),
- kasza kuskus (gluten) (130g),
- gulasz z indyka (60g),
- fasolka z bułką tartą (gluten),
- sok jabłkowy 100% (200ml).
12.06.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko) (250ml),
- chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- kabanosy (20g),
- ogórek zielony (20g),
- kiełki (2g),
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Owocowy mix (truskawki, melon) (80g).
Obiad
- Zupa wiosenna z makaronem (mleko, seler) (250ml),
- ziemniaki (gluten) (130g),
- leczo (60g),
- woda z cytryną i miętą 100% (200ml).
13.06.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasta jajeczna (jaja) (20g),
- pomidor (15g), szczypiorek (3g), ogórek kiszony (15g),
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g) (wyrób własny).
- herbata miętowa (200ml).
Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) (250ml),
- ryż z jabłkami (gluten) (200g) i polewą jogurtową (mleko) (50g),
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
Najnowsze komentarze