Jadłospis 16.12.2024 r. – 20.12.2024 r.
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
16.12.2024
I Śniadanie
- Chleb pszenno – żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica drobiowa (20g),
- papryka (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Kefir malinowy (mleko) (200ml).
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko) (250ml),
- spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (150g) (gluten),
- kalarepka do chrupania (30g),
- sok 100% jabłkowy (200ml).
17.12.2024
I Śniadanie
- Chleb kukurydziany i graham (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty (20g),
- pomidor (15g), szczypiorek (3g), ogórek kiszony (15g),
- herbata z czerwonej porzeczki (200ml).
II Śniadanie
- Pierniczki – 2szt,
- mandarynka – 1szt.
Obiad
- Zupa barszcz czerwony z makaronem (250ml) (seler, gluten),
- ziemniaki (gluten) (130g),
- ryba po grecku (60g),
- sok 100% jabłko – wiśnia (200ml).
18.12.2024
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi (mleko) (200ml),
- chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet pieczony (20g),
- ogórek zielony (15g), szczypiorek,
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Bułka kajzerka z masłem (mleko) i pomidorkami koktajlowymi,
- herbata malinowa (200ml).
Obiad
- Zupa ziemniaczana (seler, mleko) (250ml),
- makaron z serem (mleko) (200g) i polewą truskawkową (50g),
- sok 100% jabłko porzeczka (200ml).
19.12.2024
I Śniadanie
- Chleb mieszany razowy – pszenno – żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko),
- jajecznica na maśle (mleko, jajko) (20g),
- papryka (15g), kiełki (3g),
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Koktajl jagodowy (mleko) (150g),
- chrupki kukurydziane (30g).
Obiad
- Zupa grysikowa (seler) (250ml),
- kasza (130g),
- pierś z kurczaka w sosie (gluten) (60g),
- fasolka szparagowa z masełkiem i bułeczką (mleko, gluten) (80g),
- sok 100% jabłko – gruszka (200ml).
20.12.2024
I Śniadanie
- Chleb kukurydziany i graham (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska sucha (20g),
- pomidor (15g), szczypiorek (3g), ogórek kiszony (15g),
- herbata z czerwonej porzeczki (200ml).
II Śniadanie
- Rogalik maślany – 1szt,
- herbata z cytryną (200ml).
Obiad
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mleko) (250ml),
- placki ziemniaczane (200g) ze śmietaną (mleko) (80g),
- sok jabłko – brzoskwinia (200ml).
Najnowsze komentarze