Jadłospis 01.12.2025- 05.12.2025r

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

01.12.2025

I Śniadanie

  • Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • pasztet pieczony (20g),
  • papryka, ogórek (15g),
  • posypka z prażonego sezamu,
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

II Śniadanie


  • Budyń waniliowy (mleko) (200ml).

Obiad


  • Zupa brokułowa z ziemniakami (mleko, gluten) (250ml),
  • ryż z mięsem z szynki i sosem pomidorowym (150g) (gluten),
  • marchewka do chrupania (30g) ,
  • sok 100% jabłkowy (200ml).

02.12.2025

I Śniadanie


  • Chleb żytni  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • ser żółty (mleko) (20g) pomidor (15g),
  • mix sałat (3g),
  • ogórek kiszony (15g),
  • herbata truskawkowa (200ml)

II Śniadanie


  • Jogurt z muesli (mleko) (150g).

Obiad


  • Zupa pomidorowa z ryżem (seler) (250ml ),
  • placki ziemniaczane (jajka ,mleko)(60g),
  • kompot truskawkowy (200ml).

03.12.2025

Wycieczka

I Śniadanie


  • Chleb słonecznikowy (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • parówki z szynki   (20g) z ketchupem,
  • rzodkiewka (15g),
  • szczypiorek (3g),
  • ogórek zielony (15g),
  • herbata miętowa (200ml).

II Śniadanie


  • Mus owocowy
  • Chrupki kukurydziane.

Obiad


  • Hamburgery (bułka z kotletem) (gluten, jajka)
  • ogórek zielony w słupki.

04.12.2025

I Śniadanie


  • Płatki ryżowe na mleku (200ml).
  • Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5 g),
  • kiełbasa żywiecka  (20 g) ,
  • papryka (15g),
  • szczypiorek (3g),
  • herbata żurawinowa (200ml).

II Śniadanie


  • Maślanka jagodowo-bananowa (mleko) 150g
  • Biszkopty (gluten).

Obiad


  • Zupa z fasolki żółtej z makaronem (seler mleko) (250ml),
  • ziemniaki z koperkiem (130g),
  • ryba miruna w panierce (ryba ,jaja gluten) 80g,
  • surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek (60g),
  • sok jabłkowy 100% (200ml).

05.12.2025

I Śniadanie


 

Stół szwedzki

  • Chleb żytni razowy (gluten, żyto) 60g,
  • masło(mleko)(5g),
  • mozzarella (mleko) (25g),
  • polędwica sopocka,
  • dżem niskosłodzony,
  • papryka(10g),
  • ogórek zielony 10g,
  • herbata malinowa.

II Śniadanie


  • Bułka kajzerka z masłem (mleko) i pomidorkami koktajlowymi,
  • ½ jabłka.

Obiad


  • Zupa kapuśniak z ziemniakami (seler ,gluten) (250ml),
  • pampuchy drożdżowe na parze (pszenica mleko jaja)(2szt) z polewą jogurtowo-truskawkową  (mleko) 250g
  • lemoniada z cytryną (200ml).