Jadłospis 23.06.2025 r. – 27.06.2025 r.
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
23.06.2025
I Śniadanie
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska (20g),
- papryka, ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego słonecznika,
- herbata z cytryną (200ml).
II Śniadanie
- Serek (mleko) z owocami (150g) (wyrób własny).
Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem (mleko, gluten) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- kotlet serowo-drobiowy (mleko) (60g),
- fasolka (gluten) (60g),
- sok 100% jabłkowy (200ml).
24.06.2025
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet pieczony (20g),
- rzodkiewka, szczypiorek (3g),
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Bułka drożdzówka – 1szt,
- ½ jabłka.
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml) (seler, gluten) (60g),
- ryż z warzywami (250g),
- woda z cytryną (200ml).
25.06.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica sopocka (20g),
- pomidory (15g), kiełki,
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Arbuz,
- chrupki kukurydziane.
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (250ml) (seler, gluten),
- makaron z serem białym (mleko) i polewą truskawkową (250g),
- lemoniada pomarańczowa (200ml).
26.06.2025
I Śniadanie
- Chleb kukurydziany i graham (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- parówki z szynki (20g),
- ogórek zielony (15g), szczypiorek (3g),
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Kefir truskawkowy (mleko) (150g),
- biszkopty (gluten) – 3szt.
Obiad
- Zupa z czerwonej soczewicy z zacierką (seler, mleko) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- ryba miruna w panierce (ryba, jaja, gluten) (60g),
- ogórek kiszony,
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
27.06.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko) (200ml),
- chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
- serek mozzarella (mleko) (20g),
- papryka(15g), szczypiorek (3g),
- herbata malinowa (200ml).
II Śniadanie
- Chałka z masłem (mleko),
- herbata rumiankowa (200ml).
Obiad
- Zupa jarzynowa (seler, mleko) (250ml),
- kasza jęczmienno-gryczana (gluten) (130g),
- gulasz z indyka (60g),
- surówka z marchewki (60g),
- sok 100% jabłko-wiśnia (200ml).
Najnowsze komentarze