Jadłospis 15.09.2025- 19.09.2025r
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
15.09.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko)(200ml),
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica drobiowa (20g),
- papryka, ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Jogurt z granolą (mleko) (150g).
Obiad
- Zupa grysikowa (seler, gluten)(250ml),
- ziemniaki (130g),
- kotlet schabowy w panierce (gluten, jajko) (60g),
- marchewki mini na parze(80g),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
16.09.2025
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty(mleko) (20g),
- rzodkiewka, szczypiorek (3 g).
- Herbata miętowa (200 ml).
II Śniadanie
- Bułka kajzerka z masłem (mleko) z kabanosem drobiowym (20g).
- Herbata z cytryną i miodem (200ml).
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (250g) (seler),
- makaron z serem białym(mleko, gluten) i polewą truskawkową (250g),
- lemoniada (200ml).
17.09.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (mleko) (200ml).
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica sopocka (20g),
- pomidorki koktajlowe (15g),
- szczypiorek,
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Koktajl truskawkowy (mleko) (150g)
- Biszkopty (gluten)-3szt
.
Obiad
- Zupa ryżowa (seler mleko) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- ryba miruna w panierce (ryba, jaja, gluten) (60g),
- surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek(80g),
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
18.09.2025
I Śniadanie
- Chleb kukurydziany i graham (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- parówki z szynki (20g),
- pomidor (15g),
- szczypiorek (3g),
- ogórek kiszony (15g),
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Budyń waniliowy(mleko) (200ml).
Obiad
- Zupa ziemniaczana (seler, mleko) (250ml),
- kasza kuskus (gluten) (130g),
- gulasz z indyka (60g),
- kalafior na parze z masełkiem (mleko) i bułeczką (gluten) (60g),
- sok 100% jabłko-wiśnia (200ml.
19.09.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (mleko) (200ml)
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5 g),
- serek mozzarella (20 g),
- ogórek zielony(15g),
- szczypiorek (3g),
- herbata malinowa (200ml).
II Śniadanie
- Sałatka owocowa (banany, ananasy, brzoskwinie, arbuz)
- Herbata z cytryną (200ml)
Obiad
- Zupa fasolowa z zacierką (seler mleko) (250ml),
- ziemniaki z koperkiem (130g)
- jajko sadzone (1szt),
- sałata ze śmietaną (mleko) (80g),
- sok jabłko-brzoskwinia (200ml).
Najnowsze komentarze