Jadłospis 17.11.2025- 21.11.2025r
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
17.11.2025
I Śniadanie
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica drobiowa (20g),
- papryka, (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Bułka razowa (gluten) z kabanosem drobiowym (20g)
- Herbata malinowa (200ml)
.
Obiad
- Zupa krupnik (seler ,gluten) (250ml) ,
- ziemniaki (130g),
- pierś z kurczaka w panierce (gluten) (60g),
- surówka z kapusty pekińskiej, marchewki z jogurtem(80g),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
18.11.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet pieczony(20g),
- rzodkiewka,
- rukola (15g),
- szczypiorek,
- herbata truskawkowa (200ml)
II Śniadanie
- Talerzyk owocowy
(melon, mandarynka)
Obiad
- krem z brokułów (mleko gluten) (250ml),
- spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (150g) (gluten),
- kalarepka do chrupania (30g),
- sok 100% jabłkowy (200ml).
19.11.2025
Zielony Dzień
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi(mleko),
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- serek mozzarella (20g),
- pomidorki koktajlowe (15g),
- szczypiorek,
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Rogal maślany
- ½ banana
.
Obiad
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler mleko) (250ml),
- kluski leniwe (mleko, jajka) (60g),
- sok 100% jabłko-wiśnia (200ml).
20.11.2025
I Śniadanie
- Chleb kukurydziany i graham (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska sucha (20g),
- ogórek zielony (15g),
- szczypiorek (3g),
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Kefir borówkowo-bananowy (mleko) (150g),
- Biszkopty (gluten).
Obiad
- Zupa grysikowa (seler mleko) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- ryba miruna w panierce (ryba jaja gluten) (60g),
- surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek (80g),
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
21.11.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty (mleko) (20g),
- pomidory(15g),
- szczypiorek,
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Tapioka z musem malinowym.
Obiad
- Zupa fasolowa z ziemniakami (seler mleko) (250ml),
- ryż (gluten),
- pulpety w sosie pomidorowym,
- kalafior na parze,
- sok 100% jabłko-arbuz .


Najnowsze komentarze