Jadłospis 01.08.2025 r. – 08.08.2025 r.
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
04.08.2025
I Śniadanie
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- wędlina drobiowa (20g),
- ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego słonecznika,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Jogurt owocowy (150ml) (mleko) – wyrób własny.
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml) (seler, śmietana z mleka),
- spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym (60g),
- kompot wiśniowy (200ml).
05.08.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser biały z rzodkiewką (mleko) (20g),
- papryka (15g), szczypiorek (3g),
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Ciasteczka owsiane (wyrób własny) (mleko, jaja),
- 1/2 banana,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
Obiad
- Zupa pomidorowa (seler) z ryżem (250ml),
- ziemniaki (130g),
- kotlet mielony (gluten, jajka) (60g),
- surówka z marchewki (mleko) (80g),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
06.08.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami gryczanymi (mleko) (250ml),
- chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet pieczony (20g),
- pomidor (15g), szczypiorek (3g), papryka (15g),
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Bułka słodka,
- mus owocowy.
Obiad
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami (mleko, seler) (250ml),
- kasza kuskus (gluten) (130g),
- gulasz z szynki (60g),
- fasolka z bułką tartą (gluten),
- sok jabłkowy 100% (200ml).
07.08.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko) (250ml),
- chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- kabanosy (20g),
- ogórek zielony (20g), kiełki (2g),
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Melon,
- wafle ryżowe.
Obiad
- Zupa z ciecierzycy z zacierką (250ml) (seler, gluten),
- ziemniaki (130g),
- filet z miruny z pieca (60g) (jaja, ryba),
- surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka, cebulki i oliwy z oliwek (80g),
- woda z sokiem malinowym klasztornym (200ml).
01.08.2025 i 08.08.2025
I Śniadanie
- 01.08.2025:
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
- szynka gotowana (20g),
- ogórek zielony(15g), szczypiorek (3g),
- herbata rumiankowa (200ml).
- 08.08.2025:
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
- jajecznica (20g) (jajka),
- papryka (15g), rukola (3g),
- herbata żurawinowa (200ml).
II Śniadanie
- 01.08.2025:
- Kalarepka,
- chrupki kukurydziane.
- 08.08.2025:
- Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g) (wyrób własny),
- herbata miętowa (200ml).
Obiad
- 01.08.2025:
- Zupa ziemniaczana (250ml) (seler, śmietana z mleka),
- ryż z owocami (250g) (gluten),
- woda z cytryną (200ml).
- 08.08.2025:
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (seler, mleko) (250ml),
- makaron z białym serem (mleko) i polewą truskawkową (50g),
- sok jabłko-brzoskwinia (200ml).
Najnowsze komentarze