Jadłospis 15.09.2025- 19.09.2025r

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

15.09.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko)(200ml),
  • Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • polędwica drobiowa (20g),
  • papryka, ogórek kiszony (15g),
  • posypka z prażonego sezamu,
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

II Śniadanie


  • Jogurt z granolą (mleko) (150g).

Obiad


  • Zupa grysikowa (seler, gluten)(250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • kotlet schabowy w panierce (gluten, jajko) (60g),
  • marchewki mini na parze(80g),
  • sok 100% jabłko-gruszka (200ml).

16.09.2025

I Śniadanie


  • Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
  • ser żółty(mleko) (20g),
  • rzodkiewka, szczypiorek (3 g).
  • Herbata miętowa (200 ml).

II Śniadanie


  • Bułka kajzerka z masłem (mleko) z kabanosem drobiowym (20g).
  • Herbata z cytryną i miodem (200ml).

Obiad


  • Zupa szpinakowa z ziemniakami  (250g) (seler),
  • makaron z serem białym(mleko, gluten) i polewą truskawkową (250g),
  • lemoniada (200ml).

17.09.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (mleko) (200ml).
  • Chleb żytni  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • polędwica sopocka (20g),
  • pomidorki koktajlowe (15g),
  • szczypiorek,
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Koktajl truskawkowy (mleko) (150g)
  • Biszkopty (gluten)-3szt
    .

Obiad


  • Zupa ryżowa (seler mleko) (250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • ryba miruna w panierce (ryba, jaja, gluten) (60g),
  • surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek(80g),
  • sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).

18.09.2025

I Śniadanie


  • Chleb kukurydziany i graham  (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • parówki z szynki (20g),
  • pomidor (15g),
  • szczypiorek (3g),
  • ogórek kiszony (15g),
  • herbata rumiankowa (200ml).

II Śniadanie


  • Budyń waniliowy(mleko) (200ml).

Obiad


  • Zupa ziemniaczana (seler, mleko) (250ml),
  • kasza kuskus (gluten) (130g),
  • gulasz z indyka (60g),
  • kalafior na parze z masełkiem (mleko) i bułeczką (gluten) (60g),
  • sok 100% jabłko-wiśnia (200ml.

19.09.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (mleko) (200ml)
  • Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5 g),
  • serek mozzarella  (20 g),
  • ogórek zielony(15g),
  • szczypiorek (3g),
  • herbata malinowa (200ml).

II Śniadanie


  • Sałatka owocowa (banany, ananasy, brzoskwinie, arbuz)
  • Herbata z cytryną (200ml)

Obiad


  • Zupa fasolowa z zacierką  (seler mleko) (250ml),
  • ziemniaki z koperkiem (130g)
  • jajko sadzone (1szt),
  • sałata ze śmietaną (mleko) (80g),
  • sok jabłko-brzoskwinia (200ml).