Jadłospis 18.11.2024 r. – 22.11.2024 r.
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
18.11.2024
I Śniadanie
- Płatki ryżowe na mleku (200ml),
- chleb pszenno – żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- szynka z kotła (20g),
- papryka, ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Jogurt z owocami (mleko) (150g).
Obiad
- Zupa grysikowa (seler) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- nugettsy z kurczaka (gluten, jajka) (60g),
- surówka z marchewki i jabłka (80g),
- sok 100% jabłko – gruszka (200ml).
19.11.2024
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasta z makreli wędzonej (ryba) (20g),
- pomidor, szczypiorek (3g),
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Sałatka owocowa (jabłka, banany, brzoskwinie, ananasy) (60g) z dodatkiem żurawiny.
Obiad
- Zupa poznańska z natką pietruszki (mleko, gluten) (250ml),
- spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym (150g) (gluten),
- kalarepka do chrupania (30g),
- sok 100% jabłkowy (200ml).
20.11.2024
I Śniadanie
- Chleb pszenno – żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica sopocka (20g),
- ogórek zielony (20g), szczypiorek (2g),
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Kisiel owocowy (200ml),
- pieczywo chrupkie (gluten).
Obiad
- Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mleko) (250ml),
- ziemniaki z koperkiem (130g),
- jajko sadzone (1szt),
- sałata ze śmietaną (mleko) (80g),
- sok jabłko – brzoskwinia (200ml).
21.11.2024
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko) (250ml),
- chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty (mleko) (20g),
- pomidor (15g), szczypiorek (3g), ogórek kiszony (15g),
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Bułka razowa ze słonecznikiem (gluten) z masłem (mleko) i dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
- owoce suszone (śliwka, żurawina) (100g),
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami (250ml) (seler, gluten),
- kasza jęczmienna (gluten) (130g),
- gulasz z indyka w sosie własnym (60g),
- 1/2 ogórka kiszonego (80g),
- sok 100% jabłko – wiśnia (200ml).
22.11.2024
I Śniadanie
- Chleb mieszany razowy – pszenno – żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska sucha (20g),
- papryka (15g), szczypiorek (3g),
- herbata żurawinowa (200ml).
II Śniadanie
- Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g) (wyrób własny),
- herbata rumiankowa (200ml).
Obiad
- Zupa kapuśniak z ziemniakami (gluten, seler) (250ml),
- makaron z serem (mleko, jaja) (200g) i polewą truskawkową (mleko) (50g),
- sok jabłkowy 100% (200ml).
Najnowsze komentarze