Jadłospis 27.10.2025- 31.10.2025r

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

27.10.2025

I Śniadanie

  • Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • kiełbasa krakowska sucha (20g),
  • papryka,
  • ogórek kiszony (15g),
  • posypka z prażonego sezamu,
  • herbata rumiankowa (200ml).

II Śniadanie


  • Jogurt z granolą owocową (mleko) (150g) .

Obiad


  • Zupa brokułowa (mleko, gluten) (250ml),
  • spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (150g) posypane parmezanem (gluten, mleko),
  • kalarepka do chrupania (30g) ,
  • sok 100% jabłkowy (200ml).

28.10.2025

I Śniadanie


  • Chleb słonecznikowy (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • polędwica sopocka (20g),
  • rzodkiewka (15g),
  • szczypiorek (3g),
  • ogórek kiszony (15g),
  • herbata malinowa (200ml).

II Śniadanie


  • Kisiel z truskawek i jabłek  (wyrób własny).
    .

Obiad


  • Zupa ryżowa (seler, gluten) (250ml),
  • ziemniaki (130g)
  • udko pieczone (60g),
  • sałata lodowa, pomidor, szczypiorek z jogurtem(80g),
  • sok 100% jabłko-gruszka (200ml).

29.10.2025

I Śniadanie


  • Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
  • serek mozzarella  (mleko) (20g),
  • pomidory, szczypiorek (3 g).
  • Herbata z cytryną i miodem (200 ml).

II Śniadanie


  • Warkocz maślany (1szt).
  • Owoce suszone (morela ,śliwka ,żurawina).
    .

Obiad


  • Zupa żurek  z  ziemniakami (gluten, seler) (250g),
  •  naleśniki z serem (mleko, gluten) (200g) i polewą malinową (50g),
  • woda z cytryną(200ml).

30.10.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko),
  • bułka śniadaniowa (gluten)z masłem (mleko) i dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
  • herbata miętowa (200ml).

II Śniadanie


  • Sałatka owocowa (banany, ananasy, brzoskwinie, arbuz).

Obiad


  • Zupa warzywna z ziemniakami (seler mleko),
  • ryż (130g),
  • ryba miruna po grecku (ryba, jaja, gluten) (60g),
  • sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).

31.10.2025

I Śniadanie


 

  • Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5g),
  • polędwica drobiowa  (20g),
  • ogórek kiszony (15g),
  • szczypiorek (3g),
  • herbata z cytryną (200ml).

II Śniadanie


  • Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g)
  • Herbata ziołowa (200ml).

Obiad


  • Krem z dyni z prażonymi pestkami dyni (seler mleko) (250ml),
  • łazanki z kapusty kiszonej i mięsa z szynki(60g),
  • sok jabłkowy 100% (200ml).