Jadłospis 09.06.2025 r. – 13.06.2025 r.

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

09.06.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (mleko) (250m),
  • chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • wędlina drobiowa (20g),
  • ogórek kiszony (15g),
  • posypka z prażonego słonecznika,
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

II Śniadanie


  • Arbuz,
  • wafle ryżowe.

Obiad


  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml) (seler, śmietana z mleka),
  • naleśniki z serem (mleko) i polewą truskawkową (50g),
  • woda z sokiem malinowym (200ml).

10.06.2025

I Śniadanie


  • Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • pasta z makreli (ryba, mleko) (20g),
  • rzodkiewka (15g), szczypiorek (3g),
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Kefir jagodowy (mleko) – wyrób własny.

Obiad


  • Zupa ryżowa (seler) (250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • kotlet schabowy (gluten, jajka) (60g),
  • marchewka w słupki (80g),
  • sok 100% jabłko-gruszka (200ml).

11.06.2025

I Śniadanie


  • Stół szwedzki,
  • pieczywo mieszane (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • serek topiony (mleko),
  • schab pieczony (15g),
  • dżem niskosłodzony truskawkowy (15g),
  • papryka (20g),
  • szczypiorek (3g),
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

II Śniadanie


  • Bułka kajzerka z masłem (mleko) i pomidorkami koktajlowymi,
  • herbata malinowa (200ml).

Obiad


  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (mleko, seler) (250ml),
  • kasza kuskus (gluten) (130g),
  • gulasz z indyka (60g),
  • fasolka z bułką tartą (gluten),
  • sok jabłkowy 100% (200ml).

12.06.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko) (250ml),
  • chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • kabanosy (20g),
  • ogórek zielony (20g),
  • kiełki (2g),
  • herbata rumiankowa (200ml).

II Śniadanie


  • Owocowy mix (truskawki, melon) (80g).

Obiad


  • Zupa wiosenna z makaronem (mleko, seler) (250ml),
  • ziemniaki (gluten) (130g),
  • leczo (60g),
  • woda z cytryną i miętą 100% (200ml).

13.06.2025

I Śniadanie


  • Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • pasta jajeczna (jaja) (20g),
  • pomidor (15g), szczypiorek (3g), ogórek kiszony (15g),
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g) (wyrób własny).
  • herbata miętowa (200ml).

Obiad


  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) (250ml),
  • ryż z jabłkami (gluten) (200g) i polewą jogurtową (mleko) (50g),
  • sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).