Jadłospis 23.06.2025 r. – 27.06.2025 r.

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

23.06.2025

I Śniadanie


  • Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • kiełbasa krakowska (20g),
  • papryka, ogórek kiszony (15g),
  • posypka z prażonego słonecznika,
  • herbata z cytryną (200ml).

II Śniadanie


  • Serek (mleko) z owocami (150g) (wyrób własny).

Obiad


  • Zupa pomidorowa z makaronem (mleko, gluten) (250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • kotlet serowo-drobiowy (mleko) (60g),
  • fasolka (gluten) (60g),
  • sok 100% jabłkowy (200ml).

24.06.2025

I Śniadanie


  • Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • pasztet pieczony (20g),
  • rzodkiewka, szczypiorek (3g),
  • herbata miętowa (200ml).

II Śniadanie


  • Bułka drożdzówka – 1szt,
  • ½ jabłka.

Obiad


  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml) (seler, gluten) (60g),
  • ryż z warzywami (250g),
  • woda z cytryną (200ml).

25.06.2025

I Śniadanie


  • Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • polędwica sopocka (20g),
  • pomidory (15g), kiełki,
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Arbuz,
  • chrupki kukurydziane.

Obiad


  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (250ml) (seler, gluten),
  • makaron z serem białym (mleko) i polewą truskawkową (250g),
  • lemoniada pomarańczowa (200ml).

26.06.2025

I Śniadanie


  • Chleb kukurydziany i graham (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • parówki z szynki (20g),
  • ogórek zielony (15g), szczypiorek (3g),
  • herbata rumiankowa (200ml).

II Śniadanie


  • Kefir truskawkowy (mleko) (150g),
  • biszkopty (gluten) – 3szt.

Obiad


  • Zupa z czerwonej soczewicy z zacierką (seler, mleko) (250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • ryba miruna w panierce (ryba, jaja, gluten) (60g),
  • ogórek kiszony,
  • sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).

27.06.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko) (200ml),
  • chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
  • serek mozzarella (mleko) (20g),
  • papryka(15g), szczypiorek (3g),
  • herbata malinowa (200ml).

II Śniadanie


  • Chałka z masłem (mleko),
  • herbata rumiankowa (200ml).

Obiad


  • Zupa jarzynowa (seler, mleko) (250ml),
  • kasza jęczmienno-gryczana (gluten) (130g),
  • gulasz z indyka (60g),
  • surówka z marchewki (60g),
  • sok 100% jabłko-wiśnia (200ml).