Jadłospis0 6.10.2025- 10.10.2025r
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
06.10.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi (mleko) (200ml).
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- szynka z kotła (20g),
- pomidory,
- ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Serek homogenizowany z brzoskwiniami (mleko) 80g (wyrób własny),
- pieczywo chrupkie (gluten)-1szt
Obiad
- Zupa ryżowa (mleko gluten) 250ml,
- leczo (cukinia kiełbaska ,papryka) (60g) (gluten),
- ziemniaki (130g),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
07.10.2025
I Śniadanie
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet pieczony (20 g) ,
- papryka (15g),
- szczypiorek (3g),
- herbata żurawinowa (200ml).
II Śniadanie
- Warkocz maślany (mleko, gluten) (1szt)
Owoce suszone(morela ,śliwka ,żurawina)
.
Obiad
- Zupa żurek z ziemniakami (gluten, seler) (250g)
- naleśniki z serem (mleko ,gluten) (200g) i polewą malinową (50g),
- woda z cytryną (200ml).
08.10.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (mleko) (200ml),
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasta z makreli(ryba) (20g),
- pomidor (15g),
- szczypiorek (3g),
- ogórek kiszony (15g),
- herbata truskawkowa (200ml.
II Śniadanie
- Jogurt malinowy (mleko) (150g).
Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- podudzie z kurczaka (gluten) (60g),
- surówka z marchewki i jabłka (80g),
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
09.10.2025
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica sopocka (20g),
- rzodkiewka,
- rukola (3 g),
- Herbata miętowa (200 ml).
II Śniadanie
- Kasza manna na gęsto (25g) na mleku (200ml) z musem truskawkowym.
Obiad
- Zupa z czerwonej soczewicy z zacierką (gluten) (200ml),
- ryż (130g),
- pierś z kurczaka w panierce ( jaja gluten) (60g),
- kalafior na parze (60g)z masełkiem (mleko) i bułeczką (gluten)
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
10.10.2025
I Śniadanie
Stół szwedzki
- Pieczywo mieszane (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty (mleko) (15g),
- serek biały (15g),
- dżem niskosłodzony truskawkowy (15g),
- papryka 20g,
- szczypiorek (3g),
- herbata z cytryną i miodem (200ml)
II Śniadanie
- Ciasteczka owsiane (mąka owsiana ,mąka pszenna, płatki owsiane, otręby owsiane, masło) (gluten, mleko)-wyrób własny,
- mandarynka-1szt.
Obiad
- Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (seler mleko) (250ml),
- makaron (130g) z warzywami (80g),
- sok jabłko-brzoskwinia (200ml).
Najnowsze komentarze