Jadłospis 01.12.2025- 05.12.2025r
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
01.12.2025
I Śniadanie
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet pieczony (20g),
- papryka, ogórek (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Budyń waniliowy (mleko) (200ml).
Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami (mleko, gluten) (250ml),
- ryż z mięsem z szynki i sosem pomidorowym (150g) (gluten),
- marchewka do chrupania (30g) ,
- sok 100% jabłkowy (200ml).
02.12.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty (mleko) (20g) pomidor (15g),
- mix sałat (3g),
- ogórek kiszony (15g),
- herbata truskawkowa (200ml)
II Śniadanie
- Jogurt z muesli (mleko) (150g).
Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler) (250ml ),
- placki ziemniaczane (jajka ,mleko)(60g),
- kompot truskawkowy (200ml).
03.12.2025
Wycieczka
I Śniadanie
- Chleb słonecznikowy (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- parówki z szynki (20g) z ketchupem,
- rzodkiewka (15g),
- szczypiorek (3g),
- ogórek zielony (15g),
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Mus owocowy
- Chrupki kukurydziane.
Obiad
- Hamburgery (bułka z kotletem) (gluten, jajka)
- ogórek zielony w słupki.
04.12.2025
I Śniadanie
- Płatki ryżowe na mleku (200ml).
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5 g),
- kiełbasa żywiecka (20 g) ,
- papryka (15g),
- szczypiorek (3g),
- herbata żurawinowa (200ml).
II Śniadanie
- Maślanka jagodowo-bananowa (mleko) 150g
- Biszkopty (gluten).
Obiad
- Zupa z fasolki żółtej z makaronem (seler mleko) (250ml),
- ziemniaki z koperkiem (130g),
- ryba miruna w panierce (ryba ,jaja gluten) 80g,
- surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka i oliwy z oliwek (60g),
- sok jabłkowy 100% (200ml).
05.12.2025
I Śniadanie
Stół szwedzki
- Chleb żytni razowy (gluten, żyto) 60g,
- masło(mleko)(5g),
- mozzarella (mleko) (25g),
- polędwica sopocka,
- dżem niskosłodzony,
- papryka(10g),
- ogórek zielony 10g,
- herbata malinowa.
II Śniadanie
- Bułka kajzerka z masłem (mleko) i pomidorkami koktajlowymi,
- ½ jabłka.
Obiad
- Zupa kapuśniak z ziemniakami (seler ,gluten) (250ml),
- pampuchy drożdżowe na parze (pszenica mleko jaja)(2szt) z polewą jogurtowo-truskawkową (mleko) 250g
- lemoniada z cytryną (200ml).


Najnowsze komentarze