Jadłospis 01.08.2025 r. – 08.08.2025 r.

Jadłospis może ulec zmianie.

ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.

Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.

Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.

04.08.2025

I Śniadanie


  • Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • wędlina drobiowa (20g),
  • ogórek kiszony (15g),
  • posypka z prażonego słonecznika,
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

II Śniadanie


  • Jogurt owocowy (150ml) (mleko) – wyrób własny.

Obiad


  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (250ml) (seler, śmietana z mleka),
  • spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym (60g),
  • kompot wiśniowy (200ml).

05.08.2025

I Śniadanie


  • Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • ser biały z rzodkiewką (mleko) (20g),
  • papryka (15g), szczypiorek (3g),
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Ciasteczka owsiane (wyrób własny) (mleko, jaja),
  • 1/2 banana,
  • herbata z cytryną i miodem (200ml).

Obiad


  • Zupa pomidorowa (seler) z ryżem (250ml),
  • ziemniaki (130g),
  • kotlet mielony (gluten, jajka) (60g),
  • surówka z marchewki (mleko) (80g),
  • sok 100% jabłko-gruszka (200ml).

06.08.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami gryczanymi (mleko) (250ml),
  • chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • pasztet pieczony (20g),
  • pomidor (15g), szczypiorek (3g), papryka (15g),
  • herbata truskawkowa (200ml).

II Śniadanie


  • Bułka słodka,
  • mus owocowy.

Obiad


  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami (mleko, seler) (250ml),
  • kasza kuskus (gluten) (130g),
  • gulasz z szynki (60g),
  • fasolka z bułką tartą (gluten),
  • sok jabłkowy 100% (200ml).

07.08.2025

I Śniadanie


  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko) (250ml),
  • chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
  • kabanosy (20g),
  • ogórek zielony (20g), kiełki (2g),
  • herbata rumiankowa (200ml).

II Śniadanie


  • Melon,
  • wafle ryżowe.

Obiad


  • Zupa z ciecierzycy z zacierką (250ml) (seler, gluten),
  • ziemniaki (130g),
  • filet z miruny z pieca (60g) (jaja, ryba),
  • surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka, cebulki i oliwy z oliwek (80g),
  • woda z sokiem malinowym klasztornym (200ml).

01.08.2025 i 08.08.2025

I Śniadanie


  • 01.08.2025:
  • Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
  • szynka gotowana (20g),
  • ogórek zielony(15g), szczypiorek (3g),
  • herbata rumiankowa (200ml).
  • 08.08.2025:
  • Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
  • jajecznica (20g) (jajka),
  • papryka (15g), rukola (3g),
  • herbata żurawinowa (200ml).

II Śniadanie


  • 01.08.2025:
  • Kalarepka,
  • chrupki kukurydziane.
  • 08.08.2025:
  • Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g) (wyrób własny),
  • herbata miętowa (200ml).

Obiad


  • 01.08.2025:
  • Zupa ziemniaczana (250ml) (seler, śmietana z mleka),
  • ryż z owocami (250g) (gluten),
  • woda z cytryną (200ml).
  • 08.08.2025:
  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (seler, mleko) (250ml),
  • makaron z białym serem (mleko) i polewą truskawkową (50g),
  • sok jabłko-brzoskwinia (200ml).