Jadłospis 07.04.2025 r. – 11.04.2025 r.
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
07.04.2025
I Śniadanie
- Chleb pszenno – żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- szynka z kotła (20g),
- papryka, ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Jogurt jagodowy (mleko) (150g).
Obiad
- Zupa brokułowa (mleko, gluten) (250ml),
- spaghetti z mięsem wieprzowym (60g),
- kalarepka do chrupania (60g),
- kompot owocowy (200ml).
08.04.2025
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty salami (mleko) (20g),
- pomidor, szczypiorek (3g),
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Kisiel malinowo – truskawkowy (gluten) (150g).
Obiad
- Zupa grysikowa (seler) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- pierś z kurczaka w panierce (gluten) (60g),
- kalafior na parze z masełkiem i bułeczką (mleko, gluten) (80g),
- sok 100% jabłko – gruszka (200ml).
09.04.2025
I Śniadanie
- Stół szwedzki:
- pieczywo mieszane (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet z blachy (15g),
- schab pieczony (15g),
- dżem niskosłodzony truskawkowy (15g),
- papryka (20g), szczypiorek (3g),
- herbata z cytryną i miodem (200ml).
II Śniadanie
- Bułka razowa z masłem (mleko, gluten) i pomidorkami koktajlowymi,
- herbata malinowa (200ml).
Obiad
- Zupa szczawiowa z ziemniakami (gluten, seler) (250ml),
- makaron z białym serem (mleko, jaja) (200g) i polewą truskawkową (mleko) (50g),
- sok jabłko – marchew 100% (200ml).
10.04.2025
I Śniadanie
- Chleb żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasta jajeczna (jaja) (20g),
- pomidor (15g), szczypiorek (3g), ogórek kiszony (15g),
- herbata truskawkowa (200ml).
II Śniadanie
- Muffinki marchewkowe – 1szt (mleko, gluten, jaja) – wyrób własny,
- herbata malinowa (200ml).
Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem (mleko, gluten) (250ml),
- ziemniaki (130g),
- indyk z warzywami (60g),
- sok 100% jabłko – wiśnia (200ml).
11.04.2025
I Śniadanie
- Płatki kukurydziane na mleku (200ml),
- chleb mieszany razowy – pszenno – żytni (gluten) (60g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska sucha (20g),
- papryka (15g), szczypiorek (3g),
- herbata żurawinowa (200ml).
II Śniadanie
- Talerzyk owocowy (jabłka, banany, pomarańcza, gruszka),
- wafle ryżowe.
Obiad
- Zupa ziemniaczana z natką pietruszki (seler, mleko) (250ml),
- ryż paraboliczny (130g),
- ryba miruna (ryba, jaja) (60g),
- surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka, cebulki i oliwy z oliwek(80g),
- lemoniada z cytryną i miętą (200ml).
Najnowsze komentarze