Jadłospis 15.12.2025- 19.12.2025r
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
15.12.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna a z płatkami kukurydzianymi (mleko)
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica sopocka (20g),
- papryka, ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata malinowa (200ml).
II Śniadanie
- Bułka kajzerka z masłem(mleko) i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
- Herbata miętowa (200ml).
Obiad
- Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami (mleko, gluten) (250ml),
- risotto z mięsem z indyka (gluten),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
16.12.2025
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
- pasta z jajek (jajka) (20g),
- rzodkiewka,
- szczypiorek (15 g).
- Herbata z cytryną i miodem (200 ml).
II Śniadanie
- Jogurt naturalny z jagodami (mleko) 150g
- Biszkopty-2szt (gluten).
Obiad
- Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (seler mleko) (250ml) (mleko ,gluten),
- ziemniaki z koperkiem (130g),
- pałka z kurczaka (gluten) (60g),
- buraczki (80g),
- kompot truskawkowy (200ml).
17.12.2025
Wycieczka
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
- ser żółty (mleko) (20g),
- rzodkiewka,
- szczypiorek (15 g).
- Herbata z cytryną i miodem (200 ml).
II Śniadanie
- Pasta z ciecierzycy,
- krążki ryżowe.
- Herbata rumiankowa (200ml).
.
Obiad
- Ogórkowa z ziemniakami (mleko ,gluten ,seler) (250g),
- makaron świderki z serem (mleko ,gluten) (200g) i polewą malinową (50g),
- sok jabłkowy 100% (200ml).
18.12.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi (mleko).
- Chleb słonecznikowy (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- pasztet zapiekany (60g),
- papryka kolorowa (15g),
- szczypiorek (3g),
- ogórek zielony (15g),
- herbata malinowa (200ml).
II Śniadanie
- Pierniczki-2szt.
Obiad
- Zupa barszcz czerwony z makaronem (seler mleko) (250ml),
- ziemniaki z koperkiem (130g),
- ryba miruna w po grecku (ryba ,jaja gluten) (80g),
- sok jabłkowy 100%-200ml.
19.12.2025
I Śniadanie
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska sucha (20 g),
- pomidor (15g),
- szczypiorek (3g),
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Kasza manna (mleko) z polewą truskawkową (150ml) –wyrób własny.
Obiad
- Zupa krem z zielonego groszku (250g) (seler mleko,),
- tradycyjny gulasz wieprzowy (gluten) 130g,
- kasza gryczana (120g),
- marchewki mini na parze (60g),
- kompot wieloowocowy (truskawka ,porzeczka , jabłka) (200ml).


Najnowsze komentarze