Jadłospis 27.10.2025- 31.10.2025r
Jadłospis może ulec zmianie.
ALERGENY OZNACZONE SĄ POGRUBIONĄ CZCIONKĄ.
Do przygotowania posiłków wykorzystujemy również produkty gotowe, w związku z tym w potrawach mogą się znaleźć takie alergeny jak: seler i
produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, orzechy lub orzeszki ziemne.
Do przygotowywania potraw na ciepło używamy oleju rzepakowego, do surówek i sałatek oleje nierafinowane np. oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany.
27.10.2025
I Śniadanie
- Chleb pszenno-żytni (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- kiełbasa krakowska sucha (20g),
- papryka,
- ogórek kiszony (15g),
- posypka z prażonego sezamu,
- herbata rumiankowa (200ml).
II Śniadanie
- Jogurt z granolą owocową (mleko) (150g) .
Obiad
- Zupa brokułowa (mleko, gluten) (250ml),
- spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (150g) posypane parmezanem (gluten, mleko),
- kalarepka do chrupania (30g) ,
- sok 100% jabłkowy (200ml).
28.10.2025
I Śniadanie
- Chleb słonecznikowy (gluten) (30g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica sopocka (20g),
- rzodkiewka (15g),
- szczypiorek (3g),
- ogórek kiszony (15g),
- herbata malinowa (200ml).
II Śniadanie
- Kisiel z truskawek i jabłek (wyrób własny).
.
Obiad
- Zupa ryżowa (seler, gluten) (250ml),
- ziemniaki (130g)
- udko pieczone (60g),
- sałata lodowa, pomidor, szczypiorek z jogurtem(80g),
- sok 100% jabłko-gruszka (200ml).
29.10.2025
I Śniadanie
- Pieczywo wieloziarniste (gluten) (30 g) z masłem (mleko) (5g),
- serek mozzarella (mleko) (20g),
- pomidory, szczypiorek (3 g).
- Herbata z cytryną i miodem (200 ml).
II Śniadanie
- Warkocz maślany (1szt).
- Owoce suszone (morela ,śliwka ,żurawina).
.
Obiad
- Zupa żurek z ziemniakami (gluten, seler) (250g),
- naleśniki z serem (mleko, gluten) (200g) i polewą malinową (50g),
- woda z cytryną(200ml).
30.10.2025
I Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko),
- bułka śniadaniowa (gluten)z masłem (mleko) i dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
- herbata miętowa (200ml).
II Śniadanie
- Sałatka owocowa (banany, ananasy, brzoskwinie, arbuz).
Obiad
- Zupa warzywna z ziemniakami (seler mleko),
- ryż (130g),
- ryba miruna po grecku (ryba, jaja, gluten) (60g),
- sok 100% jabłko-porzeczka (200ml).
31.10.2025
I Śniadanie
- Chleb mieszany razowy – pszenno- żytni (gluten) (60 g) z masłem (mleko) (5g),
- polędwica drobiowa (20g),
- ogórek kiszony (15g),
- szczypiorek (3g),
- herbata z cytryną (200ml).
II Śniadanie
- Hot Dogi z parówką z mięsa 82% i ketchupem (60g)
- Herbata ziołowa (200ml).
Obiad
- Krem z dyni z prażonymi pestkami dyni (seler mleko) (250ml),
- łazanki z kapusty kiszonej i mięsa z szynki(60g),
- sok jabłkowy 100% (200ml).


Najnowsze komentarze